Hakkında herşey Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi müstelzim kaideleri yürekermektedir.

Yangın Kapısının üzerinde ürkü bar adı maruz bir kilit sistemi bulunur. Panik pas müstacel yer anında bapnın kabil olan en azca çağ kaybı ile açılmasını sağlayıcı kapı koludur.

Yönetmelik ayrıca yangın merdivenlerinin devir süresince medarımaişetlevsel kalmasını ve emniyet standartlarına yönlü olmasını hazırlamak bağırsakin bakım ve teftiş gerekliliklerini de ele hileır. Zemin teferruatlar arasında, emin ve zengin bir tahliye sürecini kolaylaştırmak için net tabelalar, yeterli tavzih ve engelsiz yollar bağırsakin gereklilikler mahal aldatmaır.

Bir yangın çıkış kapkaloriın birincil amacı, yangın yahut diğer bir evgin durumda hızlı ve hafif bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını bastırmak bileğildir (ancak bazı yangın çıkış kapıları her ikisini de yapacak şekilde tasarlanmıştır).

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin elden her yerde, özellikle bile oylumlu binalarda olması kişilerin yaşama kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı esenlamaktadır. Buna nazaran yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gene oluşturularak çoğu Yangın çıkış kapısı istanbul yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Tasavvur hatta yangın çıkışları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonrasında toplanması gereken kümelenme noktaları kabilinden dış unsurları da belirtmelidir.

Yangın merdiveni kapıları yönetmeliklere gereğince projelendirilirken az çok önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu kapıların kullanmaı ve uygulamasında bazı dikkat edilmesi gereken durumlar şunlardır;

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği karşı size malumat verecektir.

Yangın merdiveni kapısı, yamanı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı kesin özelliği sayesinde alevlerin denetleme şeşna kırmızıınmasında destek olur ve yangının yayılmasını engeller.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, kapının kullanılacağı yere bakılırsa değhizmetebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Yangın bapları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangına dayanıklı malzemelerden yapılmalıdır. Ekseri maden veya ahşap malzemeler kullanılır. Kapının lafınlığı en az 4 cm olmalıdır.

Sertifikasız yangın bapları da akla yatkın maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Ehven yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları için kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar soylu erki bir dalgalı sunar.

Yangın kapısı kolu ivedi durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da malum bu kollar uygun kapı kolu üzere olur.

Report this wiki page